Rolstoelmeerdaagse Deurne: wij komen enthousiast thuis!

MatthieuNieuws6 Comments

Rolstoelmeerdaagse in Deurne 2015

Donderdag 15 mei 2015 ging de 15e editie van start. Ongeveer honderd deelnemers leggen dagelijks afstanden van 15, 30 of 50 kilometer af. Het driedaags evenement kent een unieke mix van sportiviteit, saamhorigheid en Brabantse gezelligheid. De organisatie is in handen van familie Van Dijk. Samen met tientallen vrijwilligers maken zij er elk jaar weer een feestje van! Wij, Emma & Matthieu, zijn vrijdags langs geweest. De Rolstoelmeerdaagse is een absolute aanrader!

Waarom volgend jaar ook meedoen? Onze top 3:

1. Geniet van de prachtige, natuurrijke omgeving

De rit ernaartoe is al een uitstapje op zich. Groene weilanden, een bosrijke omgeving, vennen, eeuwenoude landhuizen, windmolens en boerderijen… het triggert ons vakantiegevoel! En naarmate we de locatie naderen, breekt de zon steeds verder door.

2. Laat sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan

Als we aankomen, fietsen net de laatste deelnemers binnen. We zien al een gezellig clubje buiten in het zonnetje zitten. Een drankje erbij… heerlijk! Veel jongelui, maar ook ouderen. Met voldoening geeft de oudste deelnemer (82 jaar!) aan dat hij de 30 kilometer er op heeft zitten, maar vandaag eigenlijk ook best de 50 kilometer had kunnen volmaken.

3. Doe je te goed aan de Brabantse gastvrijheid!

Aangekomen worden we warm ontvangen door Cor van Dijk. Samen met zijn vrouw Helmi richtte hij 15 jaar geleden de Rolstoelmeerdaagse op. Na een paar bakkies koffie en een praatje, krijgen we een uitgebreide rondleiding. Wat is het goed en professioneel geregeld.

Er is een breed vangnet van professionele hulpverleners gecreëerd. EHBO en een ambulance staan klaar om deelnemers in moeilijkheden op te vangen. Daarnaast is er gedacht aan een fysiotherapeut en worden er massages aangeboden. ’s Avonds kunnen we er niet onder uit en moeten we meegenieten van de Vlaamse Frieten. Daarna gaat de tent echt los, al hebben we dat helaas niet meer mee kunnen maken.

“Wat is ’t nou”, “vertel het nou”, “fluister ’t dan in m’n oor”

Iedereen blijkt heel nieuwsgierig naar wat we precies gaan verloten. Bij het uitdelen van de flyers: “Oh, dat durf ik echt niet” en “Oeh, wat spannend!” Met humor leidt Cor de presentatie in: “Wie heeft er hoogtevrees? Die mag niet meedoen!”

Matthieu begint met de vraag: “Wie kan zijn of haar vervelendste reiservaring vertellen?” Er komt veel reactie. Met name dat dingen niet aangepast zijn, terwijl dat wel werd aangegeven. Op de vraag “Wie heeft de meest spectaculaire reiservaring?” maakt Bram de zaal lekker met zijn avonturen van paragliding in de Alpen en zijn woestijnsafari.

3x is scheepsrecht!

Dan is het moment van de verloting aangebroken. Cor trekt de lootjes. Onverwacht wordt de spanning nog verder opgebouwd, omdat pas het derde getrokken lootje een winnaar oplevert.

De winnares springt op. De zaal begint te roepen:
“Die zien we NOOIT MEER TE-RUG!”
De winnares houdt een kleine speech: “Ik ben er ontzettend blij mee. Zit zelf niet in een rolstoel, maar ik ben met mijn vriend mee, en die gaat ’t zeker ontzettend gaaf vinden!”

Achteraf komen verschillende mensen naar ons toe en krijgen we veel positieve reacties. “We worden je trouwste volgers”, “We gaan alles bij jullie boeken”, “Ontzettend leuk!”

Wil jij ook een paragliding tandemvlucht winnen?

Onder de inschrijvers op de nieuwsbrief wordt NOG EEN paragliding vlucht verloot. En tuurlijk mag je ‘m ook weggeven als je ‘m wint! Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief. Of anders, boek hier direct!

Deel met vrienden

Was jij ook op de Rolstoelmeerdaagse? Deel jouw ervaring hieronder!