BookSpecials BBQ Meetup: Startschot voor rolstoel-TripAdvisor

MatthieuNieuwsLeave a Comment

Afgelopen vrijdag, 17 juni was een bijzondere dag. Vanuit heel Nederland en zelfs België kwamen onze rolstoel-reisexperts naar Amsterdam gereisd voor een gezellige BBQ in het Westerpark. Het werd een inspirerende avond, vol met vakantieverhalen. Maar ook verontwaardiging; waarom delen we onze ervaringen nog maar zo weinig!

We hadden haast geen betere dag kunnen uitzoeken dan vandaag. Het zonnetje schijnt volop en op het Westergasterrein vindt tegelijkertijd het festival Buitenwesten plaats waardoor we kunnen meegenieten van vrolijke achtergronddeuntjes. Ondanks enkele parkeerhindernissen (het mag de pret niet drukken!), komt iedereen netjes rond 18:00 aan. Het vlees kan op de BBQ. Hier en daar worden biertjes geopend en iedereen is heerlijk aan het socializen.

Samen delen

De meesten ontmoeten elkaar pas voor het eerst. Rilana uit Arnhem: “Gek is dat eigenlijk. Je kent elkaar niet, toch praat het heel makkelijk omdat je allemaal voor hetzelfde doel komt. De ingang heb je al, dus je begint over een reiservaring. De verhalen volgen daarna vanzelf.” Zo stelen Diana en Rilana de show met hun verhaal over hoe zij per GoCar (een soort gele kart, zie gocartours.es) door de verkeerschaos van Barcelona heen scheurden; tegen het verkeer in, stilvallend op een grote helling met in hun rug druk gebarende automobilisten.

SAM_7215

Matthieu Kleppe, oprichter van BookSpecials, neemt ook nog even het woord. In een korte speech schetst hij het toekomstbeeld van BookSpecials: “Mijn droom is dat rolstoelers elkaar gaan inspireren en helpen. Als ik als rolstoeler naar Barcelona zou gaan, dan vind ik hier al zes anderen die daar al zijn geweest. Jullie ervaring moet online, zodat ik die kan gebruiken. En dat ik dan ook nog een persoonlijke vraag kan stellen aan “Juan”, een rolstoeler die in Barcelona woont. Bijvoorbeeld als ik een lekke band heb. Samen gaan we de TripAdvisor voor rolstoelers bouwen!” In reactie hierop grapt Rob uit België: “Als wij allemaal onze ervaringen gaan uitwisselen, dan wordt jij overbodig!” Matthieu: “Dat klopt, ik wil ook nog wel eens een keer op vakantie!”

BS21

Er wordt flink wat af gediscussieerd, goede ideeën worden geopperd. Afsluitend evalueert Eelke Kelderman (van www.eelkedroomt.nl): “Ik heb zo veel leuke verhalen en tips gehoord. Waarom zijn die nog niet gedeeld?! Ik kan daar eigenlijk best wel boos over worden!”

Het was fantastisch iedereen bij elkaar te zien. Wij hebben hier ontzettend van genoten en veel energie van gekregen! Tot volgende jaar!

Kom jij ons ook helpen?

Heb je een toffe reiservaring die je graag met ons en de wereld wil delen? Wil jij een bijdrage leveren aan een toegankelijke wereld? Stuur ons een berichtje, dan nemen wij contact met je op!

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)

Je telefoon nummer (verplicht)

Vertel waarom je mee wilt doen!

Deel via