Wenen, een vriendelijke stad bomvol kunst en cultuur

MatthieuNieuws, WenenLeave a Comment

 

Door Reisexpert Kris

Reisexpert Kris
Over mij en mijn reis

Ik werk als zelfstandig kunstenaar/ontwerper, en ben daardoor geïnteresseerd in Kunst en Cultuur.

Ik zit zelf in een handbewogen rolstoel en reisde samen met mijn moeder.

Hoe leuk is de stad

Hoe toegankelijk is de stad

Bezocht

juli 2015


Ik ben nog steeds aan het bijkomen en aan het nagenieten. Wat een prachtige stad! Ik zit vol schitterende indrukken van alle architectuur, de kunst, de cultuur, en de vrolijke Weners.

Wenen is echt een aanrader, juist ook voor rolstoelers. Alles is perfect aangepast!

Ik reis samen met mijn moeder. Ons plan? Ons een week lang onderdompelen in de cultuur van Wenen. Op de eerste dag gaan we dus naar het Tourist Information Point. Hier aangekomen, worden we gelukkig overladen met tips over alle bezienswaardigheden en de toegankelijkheid.
Het is meteen duidelijk: dit wordt geen vakantie om uit te rusten! Dat doen we thuis wel weer.

Het is één groot openluchtmuseum

Het is heerlijk om een week lang gewapend met een plattegrond en een metrokaartje, heel de stad te doorkruisen. Imposante gebouwen, mooie torentjes, kerken, paleizen, sculpturen, standbeelden, paardenkoetsjes en goed onderhouden tuinen en parken. Overal is wat te zien en te doen. Je kijkt je ogen uit!

We bezoeken verschillende musea, waaronder het Mumok (Museum voor Moderne Kunst). Indrukwekkend ook zijn de paleizen. Vooral Belvedere is een aanrader (lees hier mijn review). Het paleis herbergt ook nog eens een mooie collectie van Gustav Klimt. Ook Schloss Schonbrunn is indrukwekkend en heeft ‘s werelds oudste dierentuin in de paleistuin (lees hier mijn review).

Op zaterdag bezoeken we de Naschmarkt (lees hier mijn review): honderden kramen met sushi, kruiden, vis, gebakjes, falafel, tapa’s, turks fruit, noga, karamels enz. Het ziet er allemaal even lekker en kleurrijk uit.

Op de vele terrasjes in de stad kun je heerlijk genieten van de beroemde Weense gebakjes. ‘s Avonds uit eten gaan is goed te betalen. Veel restaurants hebben een weekmenu voor slechts 10 euro. De Wiener schnitzel heb ik als vegetariër even aan mij voorbij laten gaan, maar die zien er groots uit!

Van deze vakantie ga ik nog heel lang nagenieten.

Ons hotel is top

We hebben een mooi hotel in een buitenwijk van Wenen geboekt (lees hier mijn review). Dichtbij een metrostop en tramhalte. Dus binnen no time zitten we steeds in hartje Wenen. Ideaal!

Toegankelijkheid: bijna perfect

Het is heel anders dan ik verwacht had. Wenen zelf is vrij vlak, dus goed begaanbaar met m’n rolstoel; overal verlaagde brede stoepen, en ze hebben echt hun best gedaan om alle historische gebouwen goed toegankelijk te maken.

Het openbaar vervoer (lees hier mijn review) is supergoed geregeld. Veel metrolijnen die elkaar overal kruisen. En als het toch te ver lopen is, dan is er wel weer een tramlijn. Alle metro’s zijn goed rolstoeltoegankelijk. Bij de tramhalte staat digitaal aangegeven welke tram toegankelijk is.

Mijn foto’s

  • Stephansdom
  • Mumok
  • Naschmarkt
  • Centrum
  • Wasserhouse

Deel via

Ook een mooie reis gemaakt?

Deel ook je reis ervaringen met rolstoel